Woning isoleren Bois-Et-Borsu

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bois-Et-Borsu? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen zoals dubbel glas en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Bois-Et-Borsu. Je komt meer te weten over items als de gevel isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bois-et-borsu-4560

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Kies voor een beter milieu
 • Reductie geluid
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLuik
GemeenteClavier
Postcode4560
Gasverbruik23.030 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€175,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek je de interessantste acties om jouw woning in Bois-Et-Borsu te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bois-Et-Borsu is voordeling (al vanaf € 830 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €275 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1825 en het resultaat is zo’n €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bois-Et-Borsu kost doorgaans €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Het voordeel is circa €880 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we nog een aantal alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Bois-Et-Borsu (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Bois-Et-Borsu is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bois-Et-Borsu. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€695
(€4950)
€1090
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€260
(€1550)
€395
(€3100)
Spouwmuur€220
(€1725)
€530
(€1900)
€840
(€3625)
HR++ glas€200
(€2300)
€335
(€3500)
€445
(€5400)
isolatie bois-et-borsu 4560

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bois-Et-Borsu?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bois-Et-Borsu isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725 en geeft een besparing van €235 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Clavier

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Clavier in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Clavier
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Bois-Et-Borsu wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bois-Et-Borsu voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Bois-Et-Borsu. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment