Woning isoleren Fraiture

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Fraiture? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Fraiture. We bespreken zaken als tochtbanden en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-fraiture-4557

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode4557
Gasverbruik22.990 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€174,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal je de interessantste acties om een woning in Fraiture te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Fraiture is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 840 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Fraiture kost gemiddeld €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €980. De besparing loopt op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Het voordeel is zo’n €890, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Fraiture (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Fraiture is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. Dat is dus al gauw €1025 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Fraiture. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€585
(€7500)
€1240
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€290
(€2000)
€355
(€2850)
Spouwmuur€175
(€1525)
€550
(€2600)
€805
(€3275)
HR++ glas€245
(€2100)
€295
(€3250)
€435
(€4725)
isolatie fraiture 4557

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Fraiture?

Waarom zou ik mijn woning in Fraiture isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350, dat betekent een winst van 325 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Onderstaand vind je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Tinlot

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tinlot aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Tinlot
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Fraiture wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Fraiture voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Fraiture. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment