Woning isoleren Warnant-Dreye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Warnant-Dreye? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering als de zolder isoleren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Warnant-Dreye. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de bodem en subsidie Isolatie februari 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-warnant-dreye-4530

 • Uitstekend rendement
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuik
GemeenteVillers-Le-Bouillet
Postcode4530
Gasverbruik22.870 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna zie je de populairste werkzaamheden om je woning in Warnant-Dreye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Warnant-Dreye is betaalbaar (vanaf € 830 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Warnant-Dreye kost doorgaans €4450. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. De winst is om en nabij €750 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog enkele rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Warnant-Dreye (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Warnant-Dreye is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Warnant-Dreye. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3150)
€785
(€7500)
€1170
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€180
(€1550)
€335
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1425)
€650
(€2225)
€815
(€3075)
HR++ glas€215
(€1875)
€280
(€3300)
€410
(€5125)
isolatie warnant-dreye 4530

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Warnant-Dreye?

Wat is het voordeel van mijn woning in Warnant-Dreye isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en dat bespaart tot €285, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Villers-Le-Bouillet

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Villers-Le-Bouillet in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Villers-Le-Bouillet
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Warnant-Dreye wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Warnant-Dreye voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Warnant-Dreye. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment