Woning isoleren Yernée-Fraineux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Yernée-Fraineux? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties als bijv. de binnengevel isoleren en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Yernée-Fraineux. Je kunt denken aan vraagstukken over isolerende raambekleding en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-yernee-fraineux-4550

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Speciale groene leningen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLuik
GemeenteNandrin
Postcode4550
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€174,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand bekijk jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Yernée-Fraineux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Yernée-Fraineux is financieel toegankelijk (rond de € 950 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €275 op jaarbasis (prijspeil december 2023).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1925 en je bespaart al snel €285 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Yernée-Fraineux kost je zo’n €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11500. Je profiteert van om en nabij €990 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we meerdere vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Yernée-Fraineux (december 2023)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Yernée-Fraineux kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Yernée-Fraineux. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€765
(€4800)
€1230
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€235
(€2100)
€320
(€3150)
Spouwmuur€180
(€1000)
€620
(€2000)
€790
(€3225)
HR++ glas€210
(€1950)
€290
(€3675)
€415
(€4500)
isolatie yernee-fraineux 4550

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Yernée-Fraineux?

Waarom mijn woning in Yernée-Fraineux isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Mega of Poweo, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en dat bespaart tot €245 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Nandrin

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Nandrin op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nandrin
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Yernée-Fraineux wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Yernée-Fraineux voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Yernée-Fraineux. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment