Woning isoleren Seny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Seny? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals spouwmuurisolatie en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je diverse informatie over isolatie Seny. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-seny-4557

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zet het milieu op 1
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode4557
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€174,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Seny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Seny is goedkoop (vanaf € 830 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €215 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1750 en het rendement ligt op zo’n €200, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Seny kost doorgaans €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11000. Het rendement is ong. €800 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Seny (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw woning in Seny kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be komen we met de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Seny. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€755
(€6600)
€1010
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€280
(€1950)
€310
(€2900)
Spouwmuur€250
(€1400)
€700
(€2725)
€830
(€3075)
HR++ glas€235
(€2500)
€270
(€4225)
€385
(€4875)
isolatie seny 4557

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Seny?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Seny isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Watz of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en dat bespaart tot €280 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Tinlot

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Tinlot voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tinlot
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Seny wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Seny voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Seny. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment