Woning isoleren Ramelot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ramelot? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als bijv. isolatie van de spouw of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Ramelot. We zoomen in op topics als isolatie van de vliering en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ramelot-4557

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode4557
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€174,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest populaire acties om een woning in Ramelot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ramelot kan erg voordelig (rond de € 730 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €230 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ramelot kost je zo’n €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1040. Het rendement is al snel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Daarmee bespaar je circa €890 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er diverse populaire alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Ramelot (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Ramelot kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. Dat is dus al gauw €1225 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ramelot. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€745
(€7250)
€920
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€200
(€2650)
€345
(€3300)
Spouwmuur€315
(€725)
€460
(€2725)
€880
(€3175)
HR++ glas€205
(€2925)
€340
(€3625)
€375
(€5150)
isolatie ramelot 4557

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ramelot?

Waarom juist nu mijn huis in Ramelot isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775, dat betekent een winst van 325 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor check je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tinlot

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tinlot op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tinlot
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Ramelot wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Ramelot voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Ramelot. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment