Woning isoleren Saint-Séverin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saint-Séverin? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties als bijv. de spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Saint-Séverin. We gaan aan de slag met zaken als de zolder isoleren en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-saint-severin-4550

 • Snel terugverdiend
 • Minder problemen met vocht
 • Minder vervuiling
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuik
GemeenteNandrin
Postcode4550
Gasverbruik22.950 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€173,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste methodes om jouw woning in Saint-Séverin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Saint-Séverin kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 760 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Saint-Séverin kost +/- €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Dit levert op ong. €770 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we meerdere mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Saint-Séverin (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en ook een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Saint-Séverin is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 op jaarbasis. Onderstaand check je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Séverin. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4350)
€705
(€6950)
€930
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€245
(€1550)
€325
(€3550)
Spouwmuur€375
(€1300)
€700
(€2550)
€780
(€3275)
HR++ glas€200
(€2600)
€310
(€3225)
€375
(€5125)
isolatie saint-severin 4550

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Saint-Séverin?

Wat is het voordeel van mijn woning in Saint-Séverin isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Luminus of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en geeft een besparing van €295 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Hubo, Gamma, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Nandrin

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Nandrin aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nandrin
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? D.m.v. tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Saint-Séverin wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Saint-Séverin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Saint-Séverin. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment