Woning isoleren Soheit-Tinlot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Soheit-Tinlot? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie binnenkant gevel en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Soheit-Tinlot. We zoomen in op zaken als isolerende raamfolie en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-soheit-tinlot-4557

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Vermindering Milieu-impact
 • Voor elk budget
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode4557
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€174,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind je de meest populaire acties om jouw woning in Soheit-Tinlot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Soheit-Tinlot is voordeling (om en nabij de € 880 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (kosten december 2023).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Soheit-Tinlot kost plusminus €4550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Dit levert op grofweg €840 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog enkele populaire opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Soheit-Tinlot (december 2023)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Soheit-Tinlot is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Soheit-Tinlot. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€585
(€5050)
€1010
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€170
(€1900)
€395
(€3450)
Spouwmuur€380
(€1725)
€580
(€2025)
€945
(€3450)
HR++ glas€205
(€2200)
€310
(€3500)
€440
(€4950)
isolatie soheit-tinlot 4557

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Soheit-Tinlot?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Soheit-Tinlot isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Mega en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en geeft een besparing van €235 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Dema, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Tinlot

Door gebruik te maken van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Tinlot aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tinlot
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Soheit-Tinlot wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Soheit-Tinlot voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Soheit-Tinlot. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment