Woning isoleren Abée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Abée? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals isolatie van de spouw en buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Abée. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de schuur en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-abee-4557

 • Minder energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode4557
Gasverbruik22.980 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind je de meest populaire acties om jullie woning in Abée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Abée is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 860 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven bedragen zo’n €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Abée kost plusminus €4450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12800. Het voordeel is grofweg €770 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er meerdere interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Abée (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Abée is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. Dat komt neer op €875 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Abée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3050)
€875
(€6500)
€1070
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€200
(€2650)
€310
(€3250)
Spouwmuur€320
(€1650)
€480
(€2250)
€865
(€3325)
HR++ glas€225
(€2600)
€330
(€3850)
€445
(€4850)
isolatie abee 4557

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Abée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Abée isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Mega of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075 en dat levert gemiddeld op €270 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier check je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Tinlot

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tinlot op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tinlot
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Abée wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Abée voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Abée. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment