Woning isoleren Villers-Le-Temple

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Villers-Le-Temple? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Villers-Le-Temple. Dit kan gaan om onderwerpen als de binnengevel isoleren en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-villers-le-temple-4550

 • Besparen op energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Speciale groene leningen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteNandrin
Postcode4550
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Villers-Le-Temple te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-Le-Temple is aantrekkelijk (om en nabij de € 910 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1675 en je bespaart al snel €245 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Villers-Le-Temple kost +/- €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. De winst is ongeveer €910 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog meer interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Villers-Le-Temple (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van woning/huis in Villers-Le-Temple kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. Dat komt neer op €1050 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Villers-Le-Temple. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€695
(€5600)
€910
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€195
(€1600)
€385
(€2950)
Spouwmuur€355
(€1475)
€740
(€2450)
€920
(€3050)
HR++ glas€240
(€2900)
€285
(€4250)
€445
(€5150)
isolatie villers-le-temple 4550

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Villers-Le-Temple?

Waarom zou ik mijn woning in Villers-Le-Temple isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525, dat betekent een winst van 205, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Nandrin

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Nandrin aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nandrin
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Villers-Le-Temple wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Villers-Le-Temple voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Villers-Le-Temple. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment