Woning isoleren Chapon-Seraing

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Chapon-Seraing? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Chapon-Seraing. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de kruipruimte en spouwanker. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-chapon-seraing-4537

 • Elke maand besparen op energie
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLuik
GemeenteVerlaine
Postcode4537
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€172,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest populaire onderdelen om een woning in Chapon-Seraing te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Chapon-Seraing kan zeer goedkoop (vanaf € 820 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het rendement ligt op zo’n €230 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Chapon-Seraing kost je zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het voordeel is zo’n €820 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer populaire alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Chapon-Seraing (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Chapon-Seraing is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. Dat komt neer op €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Chapon-Seraing. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3800)
€885
(€5300)
€1250
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€240
(€2200)
€350
(€3100)
Spouwmuur€325
(€1725)
€450
(€1900)
€830
(€3300)
HR++ glas€220
(€2300)
€285
(€4175)
€435
(€5050)
isolatie chapon-seraing 4537

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Chapon-Seraing?

Waarom zou ik mijn huis in Chapon-Seraing isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en dat levert gemiddeld op €315 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina vind je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Verlaine

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Verlaine op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verlaine
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Chapon-Seraing wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Chapon-Seraing voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Chapon-Seraing. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment