Woning isoleren Ampsin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ampsin? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld HR++ glas en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Ampsin. Bijvoorbeeld thema’s als radiatorisolatie en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ampsin-4540

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Reductie geluid
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLuik
GemeenteAmay
Postcode4540
Gasverbruik22.910 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€173,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Ampsin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ampsin is voordeling beginnend bij € 900 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €245 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1725 en de besparing loopt op tot €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ampsin kost doorgaans €5750. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €990. Het rendement is al snel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Je profiteert van circa €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er meerdere mogelijke mogelijkheden. Hieronder behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Ampsin (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Ampsin is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar. Onderstaand komen we met de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ampsin. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€595
(€7000)
€1080
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€205
(€2400)
€315
(€3500)
Spouwmuur€370
(€1425)
€420
(€2325)
€785
(€3250)
HR++ glas€225
(€2400)
€320
(€3700)
€350
(€4850)
isolatie ampsin 4540

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ampsin?

Waarom zou ik mijn huis in Ampsin isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Amay

Met behulp van de huidige premies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Amay aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Amay
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Ampsin wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Ampsin voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Ampsin. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment