Woning isoleren Plainevaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Plainevaux? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Plainevaux. We staan stil bij vraagstukken over triple glas en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-plainevaux-4122

 • Lagere energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Duurzame investering
 • Meer stilte in huis
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuik
GemeenteNeupré
Postcode4122
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€165,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Plainevaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Plainevaux is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 710 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €220 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1900 en de winst ligt rond de €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Plainevaux kost gemiddeld €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Het rendement is al snel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Hiermee bespaar je pakweg €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verscheidene rendabele vormen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Plainevaux (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Plainevaux kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Plainevaux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4100)
€605
(€6750)
€1100
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€170
(€2650)
€395
(€2750)
Spouwmuur€330
(€950)
€680
(€2525)
€950
(€3050)
HR++ glas€250
(€2275)
€270
(€4025)
€445
(€4475)
isolatie plainevaux 4122

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Plainevaux?

Waarom juist nu mijn huis in Plainevaux isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en besparen tot €350 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Hubo, Dema. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Neupré

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Neupré aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Neupré
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Plainevaux wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Plainevaux voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Plainevaux. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment