Woning isoleren Comblain-Au-Pont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Comblain-Au-Pont? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel zoals de binnengevel isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Comblain-Au-Pont. We gaan aan de slag met topics als schuimstrips en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-comblain-au-pont-4170

 • Minder energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteComblain-Au-Pont
Postcode4170
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€172,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand ontdek je de meest populaire acties om jouw woning in Comblain-Au-Pont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Comblain-Au-Pont is financieel toegankelijk (rond de € 840 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Comblain-Au-Pont kost plusminus €5550. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12300. Daarmee bespaar je grofweg €840 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verscheidene aantrekkelijke vormen. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Comblain-Au-Pont (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Comblain-Au-Pont kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per 12 maanden. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Comblain-Au-Pont. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€845
(€5900)
€960
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€210
(€2550)
€365
(€2900)
Spouwmuur€260
(€1325)
€730
(€2500)
€910
(€3500)
HR++ glas€210
(€2775)
€285
(€4075)
€440
(€4850)
isolatie comblain-au-pont 4170

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Comblain-Au-Pont?

Waarom zou ik mijn woning in Comblain-Au-Pont isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €250, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende projecten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Comblain-Au-Pont

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Comblain-Au-Pont kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Comblain-Au-Pont
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Comblain-Au-Pont wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Comblain-Au-Pont voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Comblain-Au-Pont. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment