Woning isoleren Vyle-Et-Tharoul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vyle-Et-Tharoul? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Vyle-Et-Tharoul. Bijvoorbeeld zaken als de binnengevel isoleren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-vyle-et-tharoul-4570

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Voor elk budget
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuik
GemeenteMarchin
Postcode4570
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€175,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand zie je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Vyle-Et-Tharoul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vyle-Et-Tharoul is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 740 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €210 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vyle-Et-Tharoul kost +/- €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €950. Het rendement is al snel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13300. Het voordeel is plusminus €940 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele populaire opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Vyle-Et-Tharoul (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Vyle-Et-Tharoul is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 p/jaar. Hierna ontdek je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Vyle-Et-Tharoul. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3650)
€715
(€5400)
€1080
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€255
(€2600)
€340
(€3000)
Spouwmuur€350
(€1225)
€680
(€2150)
€835
(€3375)
HR++ glas€230
(€2200)
€260
(€4250)
€355
(€4575)
isolatie vyle-et-tharoul 4570

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Vyle-Et-Tharoul?

Waarom mijn woning in Vyle-Et-Tharoul isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en dat bespaart tot €205, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna vind je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Marchin

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Marchin voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Marchin
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Vyle-Et-Tharoul wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vyle-Et-Tharoul voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Vyle-Et-Tharoul. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment