Woning isoleren Lapscheure

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lapscheure? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als de zolder isoleren en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Lapscheure. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over dakkapel isoleren en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-lapscheure-8340

 • Hoog rendement
 • Vocht absorberend vermogen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Lapscheure te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lapscheure is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 900 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €215 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lapscheure kost gemiddeld €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €950. De potentiële besparing ligt op €680 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. De winst is plusminus €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lapscheure (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van de woning in Lapscheure is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 p/jaar. Op deze pagina vind je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lapscheure. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3650)
€575
(€5050)
€1030
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€215
(€2000)
€380
(€3600)
Spouwmuur€185
(€1050)
€740
(€2550)
€890
(€3175)
HR++ glas€220
(€2100)
€270
(€3275)
€395
(€5200)
isolatie lapscheure 8340

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lapscheure?

Waarom zou ik mijn woning in Lapscheure isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Damme

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Damme voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Damme
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Lapscheure wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Lapscheure voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Lapscheure. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment