Woning isoleren Koolkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Koolkerke? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Koolkerke. We gaan aan de slag met thema’s als spouwmuren isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-koolkerke-8000

 • Een structureel lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • Duurzame investering
 • Reductie geluid
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8000
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€165,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de interessantste acties om een woning in Koolkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Koolkerke is goed te betalen (vanaf plusminus € 980 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn ongeveer €1800 en de besparing loopt op tot €235 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Koolkerke kost om en nabij de €5450. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Hiermee bespaar je zo’n €830 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we diverse alternatieve opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Koolkerke (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van jouw woning in Koolkerke is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Koolkerke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€875
(€5250)
€1190
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€260
(€1600)
€335
(€3150)
Spouwmuur€310
(€1675)
€470
(€2050)
€940
(€3025)
HR++ glas€195
(€1875)
€320
(€4100)
€350
(€4650)
isolatie koolkerke 8000

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Koolkerke?

Waarom juist nu mijn huis in Koolkerke isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Brugge

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Brugge aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugge
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Koolkerke wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Koolkerke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Koolkerke. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment