Woning isoleren Veldegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Veldegem? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie binnenkant gevel en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Veldegem. We gaan aan de slag met items als de vloer isoleren en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-veldegem-8210

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond leefklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode8210
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€166,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be lees jij de interessantste acties om jouw woning in Veldegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Veldegem kan erg voordelig (al vanaf +/- € 720 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Veldegem kost plusminus €4950. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. De potentiële besparing ligt op €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. De winst is ongeveer €950, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog meer aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Veldegem (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Veldegem is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website bekijk je de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Veldegem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3950)
€685
(€5350)
€1060
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€295
(€2250)
€335
(€2750)
Spouwmuur€390
(€1625)
€460
(€2250)
€840
(€3650)
HR++ glas€200
(€1850)
€320
(€3125)
€440
(€4700)
isolatie veldegem 8210

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Veldegem?

Waarom juist nu mijn huis in Veldegem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Mega of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100, dat betekent een winst van 285 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Zedelgem

Met behulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zedelgem aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Zedelgem
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Veldegem wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Veldegem voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Veldegem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment