Woning isoleren Damme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Damme? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van de schuur en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Damme. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende kozijnen en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-damme-8340

 • Lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Geluidswerende werking
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk je de interessantste toepassingen om jullie woning in Damme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Damme is goedkoop (gemiddeld zo’n € 860 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1750 en de besparing loopt op tot €200 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Damme kost je zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13300. Daarmee bespaar je circa €980 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verschillende aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Damme (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Damme is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Damme. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€815
(€6600)
€1130
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€295
(€1900)
€390
(€2750)
Spouwmuur€205
(€1675)
€510
(€2075)
€865
(€3100)
HR++ glas€190
(€2200)
€280
(€4000)
€385
(€5025)
isolatie damme 8340

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Damme?

Waarom juist nu mijn huis in Damme isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925, waarbij u een besparing realiseert van €210 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande projecten als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Big Mat, Gamma, Dema, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Damme

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Damme voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Damme
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Damme wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Damme voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Damme. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment