Woning isoleren Sijsele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sijsele? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je uiteenlopende informatie over isolatie Sijsele. Je kunt denken aan vraagstukken over kieren dichten en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sijsele-8340

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Beperking geluiden van buiten
 • Hogere woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind jij de meest populaire methodes om je woning in Sijsele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sijsele is aantrekkelijk (om en nabij de € 750 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1750 en het rendement ligt op zo’n €195, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sijsele kost doorgaans €5800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11700. Het voordeel is ongeveer €970 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we diverse mogelijke vormen. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sijsele (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Sijsele is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. Dat komt neer op €1175 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Sijsele. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€795
(€7350)
€1240
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€260
(€2500)
€310
(€2800)
Spouwmuur€350
(€1300)
€690
(€1900)
€890
(€3000)
HR++ glas€215
(€2975)
€295
(€4225)
€425
(€4875)
isolatie sijsele 8340

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sijsele?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sijsele isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250, waarbij u een besparing realiseert van €315 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Damme

Door te profiteren van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Damme kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Damme
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sijsele wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sijsele voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Sijsele. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment