Woning isoleren Waardamme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Waardamme? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Waardamme. Bijvoorbeeld items als radiatorfolie aanbrengen en subsidie Isolatie juli 2024. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-waardamme-8020

 • Besparen op energienota
 • Einde van vochtproblemen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Beter energielabel

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostkamp
Postcode8020
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€166,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind jij de interessantste acties om jullie woning in Waardamme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Waardamme is goedkoop (rond de € 980 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €295 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Waardamme kost gemiddeld €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1180. De besparing loopt op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12500. Daarmee bespaar je pakweg €920, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Waardamme (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Waardamme kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Waardamme. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3150)
€875
(€6850)
€1100
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€235
(€2400)
€305
(€3500)
Spouwmuur€360
(€1000)
€510
(€1925)
€825
(€3675)
HR++ glas€205
(€2100)
€295
(€3275)
€390
(€4925)
isolatie waardamme 8020

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Waardamme?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Waardamme isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en besparen tot €255 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Oostkamp

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Oostkamp in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Oostkamp
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Waardamme wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Waardamme voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Waardamme. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment