Woning isoleren Hoeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hoeke? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. de kruipruimte isoleren of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Hoeke. We bespreken topics als je spouwmuur isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hoeke-8340

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder storende geluiden
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€168,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check jij de meest rendabele methodes om je woning in Hoeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoeke is goed te betalen (ongeveer € 840 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1925 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hoeke kost gemiddeld €5250. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Je profiteert van zo’n €910 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste oplossingen. Hierna bespreken we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Hoeke (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Hoeke is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be check je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Hoeke. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3300)
€745
(€7000)
€1180
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€250
(€2350)
€375
(€3000)
Spouwmuur€310
(€850)
€630
(€1925)
€905
(€3050)
HR++ glas€200
(€2325)
€335
(€4175)
€350
(€4450)
isolatie hoeke 8340

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hoeke?

Waarom zou ik mijn woning in Hoeke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850 en besparen tot €340 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Damme

Dankzij een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Damme voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Damme
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Hoeke wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Hoeke voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Hoeke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment