Woning isoleren Assebroek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Assebroek? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals de spouwmuur isoleren of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be komen we met bruikbare informatie over isolatie Assebroek. We staan stil bij onderwerpen als gevelisolatie en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-assebroek-8310

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettig leefklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8310
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€167,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste stappen om jouw woning in Assebroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Assebroek is financieel toegankelijk (al vanaf € 920 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De tarieven fluctueren rond de €1875 en de winst ligt rond de €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Assebroek kost ongeveer €4500. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Het rendement is grofweg €910, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse aantrekkelijke opties. Hieronder vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Assebroek (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Assebroek kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Assebroek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3100)
€865
(€6950)
€1050
(€8450)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€200
(€1600)
€300
(€3200)
Spouwmuur€200
(€1275)
€550
(€2100)
€920
(€3225)
HR++ glas€200
(€1850)
€320
(€3300)
€360
(€4500)
isolatie assebroek 8310

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Assebroek?

Waarom zou ik mijn woning in Assebroek isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Brugge

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Brugge aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugge
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Assebroek wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Assebroek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Assebroek. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment