Woning isoleren De Panne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in De Panne? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen als vliering isoleren en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie De Panne. Je komt meer te weten over topics als dakisolatie en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-de-panne-8660

 • Hoog rendement
 • Een gezonde leefomgeving
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Weinig last van geluid
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Panne
Postcode8660
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€162,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in De Panne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in De Panne is interessant (rond de € 740 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1800 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in De Panne kost plusminus €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13300. Het rendement is ong. €950, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we verschillende mogelijke werkzaamheden. Hieronder bespreken we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in De Panne (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van de woning in De Panne is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 p/jaar. Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in De Panne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4300)
€805
(€6000)
€1010
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€185
(€1950)
€325
(€2950)
Spouwmuur€400
(€800)
€570
(€2725)
€890
(€3675)
HR++ glas€240
(€2850)
€340
(€3625)
€395
(€5000)
isolatie de-panne 8660

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in De Panne?

Waarom juist nu mijn huis in De Panne isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en geeft een besparing van €330 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote acties als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in De Panne

Door de geldende premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente De Panne op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis De Panne
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan De Panne wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in De Panne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in De Panne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment