Woning isoleren Veurne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Veurne? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Veurne. We bespreken onderwerpen als isolatie van schuine dak en schijntocht. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-veurne-8630

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettig leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gasverbruik20.840 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€161,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Veurne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Veurne is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 800 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1775 en je bespaart al snel €260 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Veurne kost doorgaans €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12500. Daarmee bespaar je zo’n €940 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog meer aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Veurne (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Veurne kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 (jaarlijks). Op deze website check je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Veurne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€715
(€6250)
€1100
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€185
(€2050)
€380
(€2800)
Spouwmuur€245
(€1150)
€600
(€2500)
€830
(€3125)
HR++ glas€240
(€2275)
€310
(€3250)
€390
(€5275)
isolatie veurne 8630

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Veurne?

Waarom moet ook ik mijn huis in Veurne isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Veurne

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Veurne voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Veurne
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Veurne wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Veurne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Veurne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een optimaal wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment