Woning isoleren Adinkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Adinkerke? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de buitengevel of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand bekijk je handige informatie over isolatie Adinkerke. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals triple glas en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-adinkerke-8660

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Voor iedere portemonnee
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Panne
Postcode8660
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€170,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf zie je de meest toegepaste methodes om je woning in Adinkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Adinkerke is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 890 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Adinkerke kost je zo’n €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het voordeel is pakweg €980 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we meerdere rendabele opties. Hierna bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Adinkerke (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Adinkerke is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2950 m3. De besparing komt neer op €1000 (jaarlijks). Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Adinkerke. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3200)
€585
(€4800)
€1050
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€215
(€2000)
€345
(€3100)
Spouwmuur€200
(€850)
€510
(€1900)
€880
(€3275)
HR++ glas€235
(€1900)
€300
(€3900)
€360
(€4725)
isolatie adinkerke 8660

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Adinkerke?

Waarom juist nu mijn huis in Adinkerke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550 en dat bespaart tot €285 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in De Panne

Via een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente De Panne aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis De Panne
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Adinkerke wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Adinkerke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Adinkerke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment