Woning isoleren Houthulst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Houthulst? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de zolder isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Houthulst. We gaan aan de slag met items als HR++ glas en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-houthulst-8650

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHouthulst
Postcode8650
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€162,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Houthulst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Houthulst is voordeling (ongeveer € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Houthulst kost je zo’n €5250. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. De besparing loopt op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12400. Daarmee bespaar je grofweg €770 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we verschillende vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Houthulst (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Houthulst is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per jaar. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Houthulst. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3300)
€635
(€5000)
€1180
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€260
(€1650)
€355
(€3300)
Spouwmuur€295
(€1650)
€560
(€2400)
€925
(€3100)
HR++ glas€205
(€2850)
€275
(€3525)
€350
(€4625)
isolatie houthulst 8650

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Houthulst?

Wat is het voordeel van mijn woning in Houthulst isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier als Luminus of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125 en dat levert gemiddeld op €220, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Houthulst

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Houthulst op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houthulst
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Houthulst wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Houthulst voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Houthulst. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een aangename leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment