Woning isoleren Lo-Reninge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lo-Reninge? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de spouwmuur en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over isolatie Lo-Reninge. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de binnengevel en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lo-reninge-8647

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Kan snel aangebracht worden
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode8647
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be tref je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Lo-Reninge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lo-Reninge is interessant (ongeveer € 820 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen bedragen zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lo-Reninge kost gemiddeld €4500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Daarmee bespaar je grofweg €880 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verscheidene aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lo-Reninge (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Lo-Reninge is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Lo-Reninge. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€665
(€6050)
€1140
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€270
(€2050)
€330
(€2750)
Spouwmuur€335
(€1250)
€730
(€1900)
€905
(€3525)
HR++ glas€245
(€2975)
€320
(€3925)
€415
(€5050)
isolatie lo-reninge 8647

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lo-Reninge?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lo-Reninge isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400 en dat levert gemiddeld op €340, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Lo-Reninge

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lo-Reninge op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lo-Reninge
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Lo-Reninge wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lo-Reninge voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Lo-Reninge. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden jou een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment