Woning isoleren Nieuwpoort

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwpoort? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen als tussenwanden isoleren of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je nuttige informatie over isolatie Nieuwpoort. Je kunt denken aan vraagstukken over isolerende deuren en purschuim. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-nieuwpoort-8620

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteNieuwpoort
Postcode8620
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€161,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Nieuwpoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwpoort kan erg voordelig (rond de € 840 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1725 en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nieuwpoort kost gemiddeld €4800. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11900. De winst is ong. €930 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog enkele mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Nieuwpoort (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Nieuwpoort is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Nieuwpoort. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4150)
€625
(€6650)
€1050
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€185
(€2500)
€325
(€3600)
Spouwmuur€355
(€1675)
€620
(€2375)
€870
(€3300)
HR++ glas€230
(€2775)
€285
(€3325)
€435
(€4525)
isolatie nieuwpoort 8620

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Nieuwpoort?

Waarom zou ik mijn huis in Nieuwpoort isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als OCTA+ of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en dat levert gemiddeld op €205 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website check je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Nieuwpoort

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Nieuwpoort meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nieuwpoort
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Nieuwpoort wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuwpoort voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Nieuwpoort. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment