Woning isoleren Deerlijk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Deerlijk? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen als bijv. de zolder isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Deerlijk. Bijvoorbeeld thema’s als tochtprofielen en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-deerlijk-8540

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettige leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDeerlijk
Postcode8540
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop achterhaal je de meest interessante stappen om jouw woning in Deerlijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Deerlijk is aantrekkelijk (ongeveer € 880 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Deerlijk kost gemiddeld €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. De besparing loopt op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11800. Het voordeel is plusminus €930, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we meerdere vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Deerlijk (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Deerlijk is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Deerlijk. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3600)
€615
(€6500)
€910
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€185
(€2550)
€335
(€3250)
Spouwmuur€295
(€1100)
€550
(€2425)
€920
(€3250)
HR++ glas€205
(€2125)
€340
(€3075)
€420
(€4650)
isolatie deerlijk 8540

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Deerlijk?

Waarom mijn woning in Deerlijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Brico, Handy Home, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Deerlijk

Dankzij de geldende premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Deerlijk in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Deerlijk
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Deerlijk wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Deerlijk voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Deerlijk. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment