Woning isoleren Kortrijk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kortrijk? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties zoals isolatie van de gevel en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je waardevolle informatie over isolatie Kortrijk. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals gevelisolatie en thermische bruggen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-kortrijk-8500

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8500
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€166,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna bekijk je de meest toegepaste manieren om een woning in Kortrijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kortrijk is voordeling (al vanaf € 840 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1800 en de winst ligt rond de €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kortrijk kost om en nabij de €5850. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Het rendement is al snel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Dit levert op zo’n €750 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verscheidene interessante opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Kortrijk (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Kortrijk is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Kortrijk. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€645
(€7450)
€1120
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€295
(€2000)
€345
(€3450)
Spouwmuur€255
(€1525)
€740
(€2575)
€850
(€3200)
HR++ glas€215
(€2075)
€315
(€4100)
€435
(€5000)
isolatie kortrijk 8500

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kortrijk?

Waarom juist nu mijn huis in Kortrijk isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en dat bespaart tot €245, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke klussen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Kortrijk

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Kortrijk aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortrijk
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Kortrijk wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Kortrijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Kortrijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment