Woning isoleren Ichtegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ichtegem? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je bruikbare informatie over isolatie Ichtegem. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van muren en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ichtegem-8480

 • Supersnel terugverdient
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder storende geluiden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIchtegem
Postcode8480
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€166,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest interessante methodes om een woning in Ichtegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ichtegem is voordeling (rond de € 790 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1675 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ichtegem kost ongeveer €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het voordeel is om en nabij €840 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast kennen we nog meer rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ichtegem (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Ichtegem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. Dat komt neer op €1450 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ichtegem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€745
(€6700)
€1080
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€280
(€1650)
€330
(€3450)
Spouwmuur€280
(€875)
€510
(€2700)
€800
(€3375)
HR++ glas€205
(€2025)
€295
(€4050)
€355
(€4650)
isolatie ichtegem 8480

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ichtegem?

Waarom zou ik mijn woning in Ichtegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550, dat betekent een winst van 225 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Ichtegem

Door te profiteren van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ichtegem voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ichtegem
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Ichtegem wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ichtegem voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Ichtegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment