Woning isoleren Kuurne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kuurne? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je nuttige informatie over isolatie Kuurne. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kuurne-8520

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Een duurzame oplossing
 • Minder last van lawaai van straat
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKuurne
Postcode8520
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Kuurne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kuurne kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 770 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €290 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €225, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Kuurne kost doorgaans €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11900. Het rendement is pakweg €920 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we verscheidene mogelijke vormen. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Kuurne (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van woning/huis in Kuurne is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 p/jaar. Hierna vind je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Kuurne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€675
(€6500)
€1120
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€240
(€2300)
€350
(€2900)
Spouwmuur€320
(€1125)
€490
(€2075)
€905
(€3050)
HR++ glas€230
(€2875)
€310
(€3700)
€365
(€4850)
isolatie kuurne 8520

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kuurne?

Waarom juist nu mijn huis in Kuurne isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Mega en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en geeft een besparing van €245 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Kuurne

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Kuurne aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kuurne
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kuurne wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Kuurne voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Kuurne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment