Woning isoleren Jabbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Jabbeke? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als buitenmuren isoleren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Jabbeke. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en purschuim. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-jabbeke-8490

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Minder storende geluiden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode8490
Gasverbruik20.710 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de populairste methodes om een woning in Jabbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jabbeke is betaalbaar (vanaf zo’n € 960 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €205 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1650 en de besparing loopt op tot €270 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jabbeke kost ongeveer €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. De besparing loopt op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Je profiteert van plusminus €820 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we diverse rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jabbeke (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Jabbeke is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Jabbeke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3300)
€695
(€7100)
€950
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€180
(€2650)
€370
(€2900)
Spouwmuur€320
(€1050)
€520
(€2525)
€800
(€3575)
HR++ glas€195
(€2050)
€290
(€3775)
€400
(€4600)
isolatie jabbeke 8490

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Jabbeke?

Wat is het voordeel van mijn woning in Jabbeke isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875 en geeft een besparing van €250 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder vind je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Jabbeke

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Jabbeke aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jabbeke
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Jabbeke wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Jabbeke voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Jabbeke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een warm en comfortabel huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment