Woning isoleren Harelbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Harelbeke? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna vind je handige informatie over isolatie Harelbeke. Denk aan topics als je dak isoleren en minerale wol. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-harelbeke-8530

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHarelbeke
Postcode8530
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€166,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand vind jij de populairste acties om jullie woning in Harelbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Harelbeke is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 960 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Harelbeke kost gemiddeld €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12900. Het voordeel is om en nabij €900 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we meerdere aantrekkelijke opties. Hieronder vermelden we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Harelbeke (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Harelbeke is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. De besparing komt neer op €1275 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Harelbeke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€795
(€6200)
€1240
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€205
(€2100)
€300
(€3300)
Spouwmuur€345
(€1700)
€600
(€1975)
€910
(€3375)
HR++ glas€210
(€2100)
€285
(€3600)
€355
(€5225)
isolatie harelbeke 8530

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Harelbeke?

Waarom zou ik mijn woning in Harelbeke isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350 en besparen tot €310 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Harelbeke

Mede door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Harelbeke aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Harelbeke
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Harelbeke wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Harelbeke voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Harelbeke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment