Woning isoleren Appels

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Appels? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Appels. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van de buitengevel en ventilatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-appels-9200

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Je kunt klein beginnen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik3504,8288164725 kWh
Gemiddelde energierekening€178,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek jij de meest populaire toepassingen om je woning in Appels te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Appels is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 730 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1700 en het bespaart circa €280 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Appels kost +/- €5250. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Dit levert op grofweg €840 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog meer populaire vormen. Hierna vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Appels (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Appels is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Appels. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€835
(€5800)
€990
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€260
(€2050)
€305
(€2900)
Spouwmuur€190
(€1025)
€580
(€2600)
€895
(€3225)
HR++ glas€210
(€2875)
€330
(€4125)
€365
(€4900)
isolatie appels 9200

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Appels?

Waarom moet ook ik mijn huis in Appels isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en dat bespaart tot €220 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dendermonde

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Dendermonde op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dendermonde
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Appels wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Appels voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Appels. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment