Woning isoleren Tielrode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tielrode? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals buitenmuren isoleren en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Tielrode. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de zolder isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-tielrode-9140

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Een duurzame oplossing
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteTemse
Postcode9140
Gasverbruik23.740 kWh
Stroomverbruik3502,0170489071 kWh
Gemiddelde energierekening€177,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Tielrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tielrode kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 730 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €215 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten zijn zo’n €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tielrode kost ongeveer €4900. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Het rendement is om en nabij €990 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er verscheidene mogelijke opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tielrode (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Tielrode is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat komt neer op €1450 per jaar. Hieronder vind je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Tielrode. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3050)
€685
(€6700)
€1040
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€265
(€1600)
€340
(€3500)
Spouwmuur€400
(€1700)
€540
(€2350)
€890
(€3350)
HR++ glas€210
(€1825)
€325
(€4000)
€375
(€4975)
isolatie tielrode 9140

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Tielrode?

Waarom moet ook ik mijn huis in Tielrode isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425, dat betekent een winst van 295 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Dema, Gamma, Brico, Big Mat, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Temse

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Temse op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Temse
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Tielrode wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tielrode voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Tielrode. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment