Woning isoleren De Klinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in De Klinge? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties zoals isolatie van muren en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie De Klinge. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van schuine dak en spouwanker. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-de-klinge-9170

 • Minder energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder last van lawaai van straat
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
Postcode9170
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik3503,57914199899 kWh
Gemiddelde energierekening€177,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje zie je de meest populaire methodes om jullie woning in De Klinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Klinge is goed te betalen (vanaf ongeveer € 900 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1675 en de potentiële besparing ligt op €235, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in De Klinge kost je zo’n €5650. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het rendement is al snel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Je profiteert van circa €950 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we diverse aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in De Klinge (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in De Klinge is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De besparing komt neer op €1175 p/jaar. Hierna bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in De Klinge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4350)
€625
(€7000)
€1200
(€9300)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€200
(€1750)
€350
(€2900)
Spouwmuur€260
(€1350)
€730
(€2325)
€870
(€3050)
HR++ glas€215
(€2475)
€270
(€3250)
€400
(€4650)
isolatie de-klinge 9170

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in De Klinge?

Waarom moet ook ik mijn huis in De Klinge isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575 en dat bespaart tot €285 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina check je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Dema, Handy Home, Brico, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Sint-Gillis-Waas

Met hulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Gillis-Waas aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Gillis-Waas
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan De Klinge wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in De Klinge voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in De Klinge. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een aangename warme woning en veel minder stookkosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment