Woning isoleren Sint-Pauwels

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Pauwels? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Sint-Pauwels. Je kunt denken aan zaken als de binnengevel isoleren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-pauwels-9170

 • Besparen op energierekening
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
Postcode9170
Gasverbruik23.810 kWh
Stroomverbruik3504,20397923575 kWh
Gemiddelde energierekening€178,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Sint-Pauwels te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Pauwels kan erg voordelig (vanaf € 760 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €245 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Pauwels kost zo’n €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Het voordeel is pakweg €920 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Pauwels (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Sint-Pauwels is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar. Hieronder bekijk je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Pauwels. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€685
(€4500)
€1160
(€8500)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€235
(€2050)
€370
(€2900)
Spouwmuur€400
(€1650)
€660
(€2625)
€940
(€3150)
HR++ glas€230
(€2625)
€290
(€3875)
€405
(€5150)
isolatie sint-pauwels 9170

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Pauwels?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Pauwels isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en besparen tot €325 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Sint-Gillis-Waas

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Sint-Gillis-Waas op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Gillis-Waas
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Pauwels wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint-Pauwels voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Sint-Pauwels. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment