Woning isoleren Schoonaarde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Schoonaarde? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Schoonaarde. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de zolder en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-schoonaarde-9200

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Relatief snel te plaatsen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik3506,3909095644 kWh
Gemiddelde energierekening€178,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref je de meest populaire stappen om jullie woning in Schoonaarde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schoonaarde is goed te betalen (ongeveer € 870 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1625 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Schoonaarde kost plusminus €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. De besparing loopt op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12100. Het rendement is circa €810 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we nog enkele aantrekkelijke opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Schoonaarde (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van de woning in Schoonaarde is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Schoonaarde. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€655
(€6550)
€940
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€195
(€2050)
€345
(€3500)
Spouwmuur€385
(€1625)
€510
(€2050)
€915
(€3325)
HR++ glas€215
(€2575)
€320
(€3850)
€350
(€4550)
isolatie schoonaarde 9200

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Schoonaarde?

Waarom juist nu mijn huis in Schoonaarde isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200 en besparen tot €255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Dendermonde

Met hulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Dendermonde aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dendermonde
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Schoonaarde wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Schoonaarde voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Schoonaarde. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment