Woning isoleren Stuivekenskerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Stuivekenskerke? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Stuivekenskerke. We gaan aan de slag met topics als je spouwmuur isoleren en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-stuivekenskerke-8600

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Interessante energiebespaarlening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.450 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€172,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de meest rendabele manieren om jullie woning in Stuivekenskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Stuivekenskerke is aantrekkelijk (rond de € 750 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €270 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de besparing loopt op tot €285, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Stuivekenskerke kost +/- €4800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Dit levert op zo’n €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Stuivekenskerke (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Stuivekenskerke is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 op jaarbasis. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Stuivekenskerke. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€885
(€4600)
€1030
(€8850)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€280
(€1700)
€315
(€3450)
Spouwmuur€295
(€850)
€500
(€2050)
€870
(€3175)
HR++ glas€235
(€2175)
€335
(€3375)
€375
(€5050)
isolatie stuivekenskerke 8600

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Stuivekenskerke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Stuivekenskerke isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, dat betekent een winst van 270, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo check je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Diksmuide

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Diksmuide meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Stuivekenskerke wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Stuivekenskerke voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Stuivekenskerke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment