Woning isoleren Haneffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Haneffe? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van muren of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Haneffe. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de zolder en subsidie Isolatie juli 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-haneffe-4357

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder vervuiling
 • Dempt het geluid
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteDonceel
Postcode4357
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€171,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de interessantste onderdelen om jouw woning in Haneffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Haneffe is goed te betalen (vanaf ongeveer € 930 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haneffe kost plusminus €5900. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12200. Hiermee bespaar je ong. €990 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er nog een aantal mogelijke vormen. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Haneffe (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Haneffe is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Haneffe. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€805
(€7300)
€1050
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€180
(€2450)
€370
(€2800)
Spouwmuur€235
(€1025)
€580
(€2375)
€855
(€3075)
HR++ glas€230
(€2950)
€320
(€3725)
€415
(€5375)
isolatie haneffe 4357

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Haneffe?

Waarom zou ik mijn woning in Haneffe isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, dat betekent een winst van 350 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Donceel

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Donceel kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Donceel
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Haneffe wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Haneffe voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Haneffe. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment