Woning isoleren Roloux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Roloux? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als je dak isoleren of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Roloux. Je leest uitvoerig over zaken als de gevel isoleren en subsidie Isolatie juni 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-roloux-4347

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteFexhe-Le-Haut-Clocher
Postcode4347
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€171,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website ontdek jij de meest interessante manieren om jullie woning in Roloux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Roloux is goedkoop (vanaf plusminus € 970 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Roloux kost ongeveer €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11600. Het voordeel is plusminus €800, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zien we verscheidene aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Roloux (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw woning in Roloux is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Roloux. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€875
(€5200)
€1200
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€285
(€2050)
€400
(€3450)
Spouwmuur€290
(€800)
€420
(€1950)
€835
(€3425)
HR++ glas€210
(€2325)
€295
(€3575)
€400
(€5025)
isolatie roloux 4347

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Roloux?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Roloux isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier als OCTA+ of Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Fexhe-Le-Haut-Clocher

Via de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fexhe-Le-Haut-Clocher
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij ons stappenplan creëer je een isolatieplan Roloux wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Roloux voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Roloux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment