Woning isoleren Lamine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lamine? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Lamine. Dit kan gaan om topics als isolatie van de garage en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lamine-4350

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteRemicourt
Postcode4350
Gasverbruik22.350 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€171,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de meest rendabele methodes om je woning in Lamine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lamine is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 930 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1900 en het resultaat is zo’n €275 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lamine kost plusminus €5050. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Je profiteert van circa €780 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog een aantal vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lamine (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Lamine kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lamine. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3400)
€785
(€4600)
€1020
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€205
(€2250)
€330
(€2900)
Spouwmuur€365
(€750)
€640
(€2800)
€840
(€3100)
HR++ glas€225
(€2350)
€270
(€4150)
€445
(€5100)
isolatie lamine 4350

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Lamine?

Waarom mijn woning in Lamine isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en besparen tot €265, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Remicourt

Met hulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Remicourt in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Remicourt
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Lamine wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Lamine voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Lamine. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment