Woning isoleren Pousset

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Pousset? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering als bijv. buitenmuren isoleren of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Pousset. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de buitengevel en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-pousset-4350

 • Lagere energienota
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuik
GemeenteRemicourt
Postcode4350
Gasverbruik22.370 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€171,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check je de meest rendabele toepassingen om je woning in Pousset te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Pousset is goedkoop (al vanaf € 990 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen liggen rond €1650 en het bespaart circa €275 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, folie, glaswol, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Pousset kost +/- €4600. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Het rendement is al snel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11600. Het rendement is circa €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er meerdere populaire opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Pousset (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Pousset is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar. Onderstaand calculeren we de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Pousset. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€645
(€6250)
€1020
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€245
(€2300)
€380
(€3000)
Spouwmuur€275
(€1100)
€650
(€2275)
€800
(€3300)
HR++ glas€235
(€2400)
€340
(€3450)
€400
(€4650)
isolatie pousset 4350

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Pousset?

Wat is het voordeel van mijn woning in Pousset isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Watz en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, waarbij u een besparing realiseert van €250 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Dema, Gamma, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Remicourt

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Remicourt in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Remicourt
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Pousset wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Pousset voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Pousset. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment