Woning isoleren Hognoul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hognoul? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de gevel isoleren en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met waardevolle informatie over isolatie Hognoul. We staan stil bij topics als binnenmuren isoleren en koudeval. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hognoul-4342

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteAwans
Postcode4342
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€170,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind je de populairste methodes om een woning in Hognoul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hognoul is goed te betalen (al vanaf +/- € 840 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 (jaarlijkst, prijzen december 2023).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1750 en het rendement ligt op zo’n €205 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hognoul kost doorgaans €4850. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11500. Je profiteert van grofweg €860 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog enkele populaire alternatieven. Hieronder bespreken we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Hognoul (december 2023)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Hognoul is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Hognoul. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€855
(€7450)
€990
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€275
(€1750)
€360
(€3450)
Spouwmuur€385
(€825)
€620
(€1975)
€785
(€3375)
HR++ glas€205
(€2275)
€310
(€3075)
€355
(€4425)
isolatie hognoul 4342

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hognoul?

Waarom zou ik mijn huis in Hognoul isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en dat bespaart tot €300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Awans

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Awans meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Awans
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Hognoul wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hognoul voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Hognoul. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment