Woning isoleren Limont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Limont? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals de spouwmuur isoleren of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je uiteenlopende informatie over isolatie Limont. Je kunt denken aan thema’s als warmtereflecterende folie en lambda waarde. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-limont-4357

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuik
GemeenteDonceel
Postcode4357
Gasverbruik22.410 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje bekijk jij de meest populaire manieren om je woning in Limont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Limont is voordeling beginnend bij € 950 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Limont kost plusminus €5600. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12400. Daarmee bespaar je plusminus €950 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog meer alternatieve werkzaamheden. Hieronder vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Limont (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Limont is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Limont. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€705
(€7100)
€1070
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€295
(€1800)
€400
(€3250)
Spouwmuur€290
(€1075)
€710
(€2000)
€910
(€3050)
HR++ glas€245
(€2975)
€335
(€3800)
€360
(€4675)
isolatie limont 4357

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Limont?

Waarom mijn woning in Limont isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en dat levert gemiddeld op €270 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Donceel

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Donceel aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Donceel
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Limont wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Limont voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Limont. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment