Woning isoleren Noville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Noville? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met een investering als je dak isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Noville. Je komt meer te weten over vraagstukken over schuimstrips en subsidie Isolatie februari 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-noville-4347

 • Aantrekkelijk rendement
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Goed voor het klimaat
 • Meer stilte in huis
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteFexhe-Le-Haut-Clocher
Postcode4347
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€170,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest populaire onderdelen om je woning in Noville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noville is goed te betalen (vanaf plusminus € 940 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €280 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Noville kost zo’n €4600. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11400. Het rendement is om en nabij €750, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Noville (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Noville is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per jaar. Op deze website ontdek je de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Noville. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3750)
€795
(€6700)
€930
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€205
(€1700)
€385
(€2950)
Spouwmuur€255
(€925)
€500
(€2675)
€905
(€3275)
HR++ glas€210
(€2500)
€285
(€3325)
€360
(€4525)
isolatie noville 4347

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Noville?

Waarom zou ik mijn huis in Noville isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975, dat betekent een winst van 235, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote klussen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Hubo, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Fexhe-Le-Haut-Clocher

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fexhe-Le-Haut-Clocher
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Noville wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Noville voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Noville. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment