Woning isoleren Drogenbos

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Drogenbos? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als gevelisolatie of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je uiteenlopende informatie over isolatie Drogenbos. We staan stil bij thema’s als tussenwanden isoleren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-drogenbos-1620

 • Uitstekend rendement
 • Temperatuur in eigen hand
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDrogenbos
Postcode1620
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€165,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal je de meest populaire methodes om jouw woning in Drogenbos te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Drogenbos is goed te betalen (ongeveer € 740 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn zo’n €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Drogenbos kost zo’n €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12700. Hiermee bespaar je ong. €880 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog enkele interessante werkzaamheden. Hierna benoemen we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Drogenbos (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Drogenbos kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2375 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Drogenbos. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3650)
€725
(€7300)
€1170
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€280
(€2550)
€310
(€2700)
Spouwmuur€370
(€1650)
€680
(€2575)
€865
(€3050)
HR++ glas€210
(€2050)
€280
(€3625)
€415
(€4750)
isolatie drogenbos 1620

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Drogenbos?

Waarom zou ik mijn huis in Drogenbos isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €210, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Brico, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Drogenbos

Via de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Drogenbos aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Drogenbos
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Drogenbos wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Drogenbos voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Drogenbos. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment