Woning isoleren Galmaarden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Galmaarden? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de spouw of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Galmaarden. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-galmaarden-1570

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig wooncomfort
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGalmaarden
Postcode1570
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€165,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek jij de interessantste stappen om je woning in Galmaarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Galmaarden is voordeling (rond de € 740 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €270 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1600 en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Galmaarden kost je zo’n €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De besparing loopt op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11300. Daarmee bespaar je om en nabij €960 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Galmaarden (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Galmaarden is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Galmaarden. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3650)
€835
(€7000)
€1210
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€295
(€2050)
€320
(€3550)
Spouwmuur€200
(€900)
€500
(€2075)
€900
(€3300)
HR++ glas€220
(€2675)
€285
(€3050)
€365
(€4425)
isolatie galmaarden 1570

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Galmaarden?

Waarom juist nu mijn huis in Galmaarden isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Mega of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en besparen tot €200 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Galmaarden

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Galmaarden kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Galmaarden
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Galmaarden wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Galmaarden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Galmaarden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment